Finnishpair –kaksikon Joel Naukkarinen – Antti Kilpeläinen tarina alkoi kymmenen vuotta sitten kirkkovenesoudusta. Kaksikon ura lähti tästä nopeaan kiitoon ja pian soutajat olivat Suomen huipulla puuveneissä ja sisäsoudussa. Koska Finnishpair halusi kansainväliselle huipulle soudussa, laji vaihtui pian perämiehettömään kaksikkoon ja haaveeseen olympiapaikasta Riossa 2016. Näistä lähtökohdista oli helppo hakea brändi ”Finnishpair”, joka tunnettiin pian myös kansainvälisissä soutupiireissä. Suomesta oli tulossa määrätietoinen M2- kaksikko soudun huipulle.

Rion 2016 olympiaprojekti jäi vielä toteutumatta, ja projekti päivitettiin uudeksi Tokio 2020. Pian  alkoivat ensimmäiset merkit Finnishpairin tarinan päättymisestä ja uuden alkamisesta. Joel jatkoi brändn alla kilpailua yksikköluokassa M1x, ja menestystä tuli erityisesti sisäsoudussa ja sen MM-tulosten tehtailussa. Lopullisesti ”finnishpair on finished pair” kun finnishpairin keulasoutaja Antti ilmoitti maaliskuussa 2019, että kilpasoutu-ura hänen kohdallaan tuli päätökseen ja uudet tuulet puhaltavat jo täydellä teholla.

Tästä keväästä alkoi uusi tarina ja nyt Joel Naukkarinen soutaa yksikköä uuden brändin alla. Koska Rowing is Art, niin Joel pisti facebookissa aivoriihen pystyyn taiteilijanimen tai nimimerkin keksimiseksi. Nimiehdotuksia tuli roppakaupalla toistasataa: Ikigai, RowJoe, J.Rex, Surgical Steel jne. Oli varaa valita ja Joelin tukiryhmän raati valitsi sitten perinteikkään Paavo Nurmen Flying Finn –nimeä mukaillen Rowing Finn – Soutava Suomalainen.  Joel lupasi, että nimeämiseen johtanut ehdotus palkitaan lähes rajattomalla maineella ja kunnialla ja muistetaan vaikka Tokion jälkeen juhlapuheessa. 

Joel Naukkarinen on nyt Rowing Finn – J.REX. Seuratkaa siis jatkossa www.rowingfinn.com ja @rowingfinn.