Coastal-soudun SM-kilpailuissa 2021 Joel Naukkarinen saavutti kolme mitalia.

Joel Naukkarinen osallistuu Portugalin Oeira:ssa 30.9. – 2.10.2021
järjestettäviin coastal-soudun MM-kilpailuihin. Kisaan on ilmoittautunut yli 700 soutajaa 34:sta eri maasta. Mukana on useita Tokion olympialaisissa mitaleita saavuttaneita soutajia.

Menneenä viikonloppuna coastal-soudun luhyen matkan SM-kisoissa Naukkarinen souti menestyksekkäästi kaikki mahdolliset veneluokat. Kultaa tuli miesten yksikössä ja miesten kaksikossa Juho-Pekka Petäjäniemen kanssa. Petäjäniemi ja Naukkarinen soutavat yhdessä myös tämän viikon MM-kilpailuissa. Toiseksi lähdössä sijoittui Jukka-Pekka Kauppi ja Pekka Mäkelä. Yhdessä nämä kaksikot muodostavat MM-kisoissa Suomen nelikon ja perähenkilöksi tulee Saija Pihkanen. SM-kisoissa Naukkarinen souti lisäksi sekakaksikossa hopeaa puolisonsa Iida Niemen kanssa.

Suomen soudun ykköstykki Joel Naukkarinen osallistuu Portugalissa kahteen luokkaan: miesten nelikkoon ja miesten kaksikkoon.

”Innostavaa päästä näkemään, minkälainen kansainvälinen taso on tässä lajissa. Tiedossa on ennätyskovatasoiset kisat, mukana on olympialuokansoudun kärkinimiä”, kertoo Naukkarinen tunnelmistaan ennen kisoja.

Suomesta on nyt kaksi oikein vahvaa miesten kaksikkoa mukana, ja ne yhdistetään myös nelikoksi. On kiehtovaa, mitkä ovat mahdollisuudet, Naukkarinen jatkaa.

Coastal-soutu, rannikkosoutu tai ”koustalointi” on nopeimmin kasvava soutulaji maailmassa. Kansainvälisen soutuliiton tavoitteena on saada coastal-soudusta olympialaji vuoden 2028 olympialaisiin. Nuorten olympialaisissa 2022 laji on jo mukana.

Coastal-soudun perustekniikka on vastaava kuin olympialuokan soudussa. Itse vene on painavampi ja leveämpi, siten vakaampi avoveden merenkäyntiin. Idea on nimenomaan lähteä tuuleen ja aaltoihin soutamaan. Veneen muoto mahdollistaa veden poistumisen veneestä. Näin suunnittelussa on jo huomioitu turvatekijät kovemman kelin soutuun. Joel Naukkariselle laji sopii hyvin, sillä siinä
tarvitaan muun muassa voimaa ja taktiikkaa muita soutumuotoja enemmän.

Tutustu ja seuraa lisää kilpailusivustolla:

oeirascoastalrowing.com