Joel Naukkarinen voitti soudun opiskelijoiden Euroopan mestaruuden Istanbulissa 7.-9.9.2022 järjestetyissä kilpailuissa. Naukkarinen osallistuu seuraavaksi Olympiasoudun MM-kilpailuihin 18.-25.9.2022 Tshekissä.

Kuopiolainen Joel Naukkarinen saavutti sen, mitä lähti hakemaan opiskelijoiden soudun Euroopan mestaruuskilpailuista Istanbulista: Euroopan mestaruuden. Puuttuva mestaruus täydensi Naukkarisen opiskelijoiden EM-saavutukset: aiempina vuosina Naukkarinen on sijoittunut kaksi kertaa hopealle, kerran kolmanneksi ja kerran neljänneksi. 

Nyt vihdoin minulla oli riittävästi kokemusta ja kaikki osa-alueet hallinnassa, mitä tarvittiin voittamiseen. Kilpailu toimi myös erinomaisena valmistavana harjoituksena tuleviin MM-kilpailuihin”, kuvailee Naukkarinen.

Naukkarinen edusti opiskelijoiden EM-kilpailussa Itä-Suomen yliopistoa. Hän valmistui lääkäriksi aiemmin keväällä tänä vuonna, ja opiskelee nyt kliinisessä tohtoriohjelmassa samassa yliopistossa. Naukkarinen tekee väitöskirjatutkimusta Kuopion yliopistollisessa sairaalassa neurotieteiden parissa. Naukkarinen tutkii väsymyksen syntymistä aivoissa ja miten siihen voidaan vaikuttaa. Tutkimus on uraa uurtavaa, koska ymmärrys aihepiiristä on nykykirjallisuudessa vielä varsin niukkaa.

Seuraavana edessä kovan tason MM-kisat. Naukkarinen lähtee edustamaan Suomea muun soudun maajoukkueen kanssa Olympiasoudun MM-kilpailuihin 18.-25.9.2022 Tshekin Raciceen. 

Kilpailuista lähetetään livestriimi sunnuntaista sunnuntaihin. Lisätietoa ja livestriimi MM-kilpailuista on katsottavissa kansainvälisen soutuliiton sivuilla: www.worldrowing.com World Rowing Championships 2022